Astăzi prăznuim Schimbarea la Faţă a Domnului pe muntele Taborului. Avem dezlegare la peşte şi vin.
Am pregătit somon à la Flora, o reţetă simplă şi delicioasă.
Ingrediente:
file de somon – 650 g
o legătură de pătrunjel
50 ml zeamă de lămîie
un ardei iute roşu tăiat feliuţe
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
50 ml ulei de măsline
sare
piper măcinat
Procedura
Aseară am amestecat uleiul de măsline, sucul de lămîie, ardeiul iute tăiat, usturoiul, sarea şi piperul. În acest sos am pus la marinat bucăţile de somon şi le-am lăsat toată noaptea în frigider.
Se poate lăsa şi numai 2-3 ore la rece.
Astăzi la prînz am pus pe folie de aluminu cîte o bucată de somon, am stropit cu sosul în care s-a marinat peştele şi am presarat pătrunjel tocat din belşug.
Aşa arăta înainte de coacere.
Am pus la cuptor pentru 25 de minute.
L-am servit alături de cartofi natur şi o salată verde cu roşioare.
I-a plăcut chiar şi mofturosului meu care nu prea mănîncă peşte.