Fărîmicios cu fructe (caise şi afine) – de post

farimicios cu fructe

Pentru că am primit nişte caise din alea adevărate, parfumate, coapte în copac şi nu pe rafturile de la supermarket, m-am hotărît să fac prăjiturica asta delicioasă.

Ingredinte aluat fărîmicios:
375 g făină albă de grîu
150 g zahăr tos
200 g margarină la temperatura camerei
1 pachet praf de copt

ingrediente

Am amestecat toate ingredientele şi am obţinut un aluat fărîmicios (sub formă de firmituri).

Ingrediente umplutură:
10 caise coapte
150 g afine (opţional)
125 ml apă
200 g zahăr tos
2 linguri amidon

ingrediente umplutura

Într-o crăticioară am pus caisele tăiate feliuţe, afinele, apa şi zahărul şi le-am fiert 10 minute. Apoi am adăugat la această compoziţie amidonul dizolvat în puţină apă. Am mai ţinut crăticioara pe foc amestecînd pînă cînd umplutura s-a îngroşat puţin.
Am lăsat umplutura să se răcească puţin.

Într-o tavă rotundă am aşezat două treimi din aluatul fărîmicios, peste acesta am turnat umplutura de fructe, iar deasupra am presărat ce a mai rămas din firmituri. Aşa arăta înainte de a intra la cuptor.

inainte de cuptor

Am pus tava în cuptor la foc potrivit şi am lăsat pînă s-a rumenit pe deasupra fărîmiciosul. Se taie rece (cu greu am avut răbdare să se răcească).

O feliuţă e pentru voi !

feliuta

Poftă bună !

Acest articol a fost publicat în Culinare. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *