Pentru că am primit nişte caise din alea adevărate, parfumate, coapte în copac şi nu pe rafturile de la supermarket, m-am hotărît să fac prăjiturica asta delicioasă.
Ingredinte aluat fărîmicios:
375 g făină albă de grîu
150 g zahăr tos
200 g margarină la temperatura camerei
1 pachet praf de copt
Am amestecat toate ingredientele şi am obţinut un aluat fărîmicios (sub formă de firmituri).
Ingrediente umplutură:
10 caise coapte
150 g afine (opţional)
125 ml apă
200 g zahăr tos
2 linguri amidon
Într-o crăticioară am pus caisele tăiate feliuţe, afinele, apa şi zahărul şi le-am fiert 10 minute. Apoi am adăugat la această compoziţie amidonul dizolvat în puţină apă. Am mai ţinut crăticioara pe foc amestecînd pînă cînd umplutura s-a îngroşat puţin.
Am lăsat umplutura să se răcească puţin.
Într-o tavă rotundă am aşezat două treimi din aluatul fărîmicios, peste acesta am turnat umplutura de fructe, iar deasupra am presărat ce a mai rămas din firmituri. Aşa arăta înainte de a intra la cuptor.
Am pus tava în cuptor la foc potrivit şi am lăsat pînă s-a rumenit pe deasupra fărîmiciosul. Se taie rece (cu greu am avut răbdare să se răcească).
O feliuţă e pentru voi !
Poftă bună !