Săpun natural „Dor de mare”

dordemare14
Dacă a fost „Dor de munte” să fie şi „Dor de mare„. 🙂
Un săpun cu proprietăţi excepţionale !
Conţine, pe lângă uleiuri, unturi şi uleiuri esenţiale, sare de mare pură.

Sarea de mare are multe beneficii pentru piele.
Nu numai că extrage toxinele şi reduce inflamaţiile, dar conține, de asemenea, multe minerale nutritive pentru piele, cum ar fi magneziu, zinc, calciu, potasiu.
dordemare03 Această combinație puternică de minerale ajută la relaxarea mușchilor și pielii, în timp ce crește circulația sanguină. Săpunurile cu sare nu usucă !! Sarea de mare ajută foarte bine la vindecarea pielii și completarea hidratării.

Acesta nu este un săpun tipic cu sare (săpun cu proprietăţi spa) în care cantitatea de sare adăugată este egală cu cea de de uleiuri şi unturi folosite. Eu am adăugat 20% sare de mare în jumătate din săpun (cea albă 🙂 ), cealaltă jumătate a fost îmbunătăţită cu pudra de indigo ce aduce numeroase beneficii pentru păstrarea sănătăţii pielii, având şi rol antiseptic.
dordemare11
Ingrediente: ulei de măsline (35%), unt de cocos, unt de shea pur nerafinat (12%), unt de cacao pur de primă presă, ulei de palmier, ulei de ricin, ulei de floarea soarelui, sare de mare pură, pudră de indigo, ulei esenţial de lavandă, ulei esenţial de rozmarin, ulei esenţial de bergamotă, ulei esenţial de eucalipt.

Datorită acestei combinaţii de uleiuri esenţiale săpunul emană un miros plăcut ce aduce aminte de alge şi de mare.

Uleiul esenţial de rozmarin este revitalizant cutanat şi capilar, antiseptic, fungicid, bactericid excepţional, tonic al sistemului circulator şi nu în ultimul rând tonic al sistemului nervos. Ajută la revitalizarea tuturor tipurilor de ten, dar mai ales la tratarea problemelor tenurilor grase, acneice, seboreice.
Uleiul esenţial de bergamotă este regenerator cutanat şi purificator.

dordemare16

Pentru hidratare şi îngrijire profundă a pielii am folosit mult unt de shea pur nerafinat împreună cu unt de cacao pur de primă presă. Sunt ingrediente de cea mai bună calitate pentru un săpun excepţional !

dordemare04

Ca şi celelalte săpunuri făcute de mine, este obţinut prin metoda „la rece”, metodă prin care săpunul păstrează proprietăţile de îngrijire ale uleiurilor, unturilor şi ale celorlate adaosuri folosite.

DeAlint „Dor de mare”, Natural 100%, făcut cu mult drag.

Săpunul este tăiat manual, fiecare bucată cântăreşte aproximativ 100g.
Cost: 10 lei.

Să fim sănătoşi !

dordemare02

Acest articol a fost publicat în Diverse, Săpun de casă. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *