Ziua 26 – Introducere brînză calcică

Ora 10 – piure de mere cu brînzică.
Piureul de mere l-am făcut din mere crude, opărite şi puse la blender cu puţină apă fiartă şi răcită.
Brînza calcică am făcut-o din 250 ml lapte de vacă şi 2 pastile de calciu lactic. Am pisat pastilele de calciu lactic şi le-am pus în lapte. Apoi am fiert laptele. Cînd a atins punctul de fierbere deja se separase brînza de zer.
Am strecurat zerul şi am obţinut brînzica. Pentru prima masă cu brînză a puiului-mic am folosit un sfert din cantitatea preparată (au ieşit aproximativ 60 g de brînză şi eu am folosit cam 15 g).

brinzica

Am amestecat brînza cu piureul de mere şi i-am dat puiului-mic să pape.

piure-brinza

Prînz – piure din morcovii şi cartofii din supa de legume plus zeama de la supă şi o linguriţă cu ulei.

Gustare de după-amiază – 160 ml suc de mere cu 5 linguriţe cu făină de orez.

Lăpticul nu a lipsit din meniul zilei la celelalte mese.

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *