Săpun de mai (flori, ceai verde matcha)

matcha-sir Știu că suntem deja în iunie. 🙂 Dar acest săpun natural a fost creat în luna mai, pornind de la bujorii, iasomia și trandafirii ce au înflorit, cu dărnicie, la noi în grădină. Şi am mai adăugat un ingredient miraculos: ceaiul verde matcha. Auzisem despre ceaiul verde matcha … și primindu-l in dar (mulțumesc din suflet Ale și Cristi !!) am căutat și am descoperit, cu uimire, numeroasele beneficii pe care acest minunat ceai japonez le aduce celor ce îl consumă.
matcha-pot2
Despre ceaiul verde matcha se spune că este cel mai exclusivist, sănătos și rar sortiment de ceai japonez. Ceaiul verde matcha are o concentrație de antioxidanți mai mare de peste 100 de ori decât ceaiul verde obișnuit (la plic). Vă invit să-l descoperiți, dacă nu ați făcut-o deja .. Culoarea este magnifică, un verde crud, viu, plin… Cu ajutorul acestui ceai, săpunul de mai are rol detoxifiant pentru piele. Am inclus această minunată pudră în săpunul lunii mai, înnobilându-l.
matcha04
Mi-am dorit un săpun cu florile de mai de la noi din grădină: bujori, iasomie, trandadiri. Așa că, am adunat din toate într-un borcan, am pus ulei prețios peste ele și am realizat un macerat uleios în care am captat ceva din frumusețea, bogăția și mirosul acestor plante. Maceratul acesta l-am folosit, cu dărnicie, la săpunul de mai.
matcha4
Toate aceste flori ne răsfață cu frumusețea lor, mirosul lor dar și cu extraordinarele calități de protejare, înfrumusețare, revitalizare a pielii.
Ce mai conține acest săpun? Ulei de sâmburi de struguri – recunoscut pentru calitățile excepționale de îngrijire a pielii, unt de shea care hidratează în profunzime, ulei de măsline, unt de cocos, ulei de ricin, ulei de palmier, macerat uleios de pudră de ardei dulce – are efect revigorant asupra pielii și îmbunătățește circulația periferică a sângelui, ulei esenţial de lavandă și ulei esențial de mentă – pentru o senzație răcoroasă, infuzie concentrată de iasomie.

matcha10

Săpunul de mai e un săpun de răsfăț: pentru piele, pentru simțuri, pentru spirit.
matcha1

Fiecare săpun e unicat, având propriul aspect. Sunt foarte potrivite pentru a fi oferite cadou celor dragi.

matcha5

Am tăiat săpunelele manual, fiecare având în jur de 100g. Cost: 10 lei/buc.

matcha02

Coloritul este dat de ingredientele naturale folosite. Nu am folosit niciun fel de pigment cosmetic sau necosmetic.
Săpunul de mai cu flori şi ceai verde matcha este natural 100%.

Aştept părerile şi solicitările voastre, cu drag.

Acest articol a fost publicat în Săpun de casă. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *