Ziua 110 – Introducere broccoli

Gustare de dimineaţă – am amestecat cu ajutorul blenderului un măr curăţat şi tăiat cubuleţe împreună cu aprox. 75 ml de iaurt. Am adăugat în amestec puţină banană tăiată cubuleţe mici şi două linguriţe de făină de cereale (un amestec de şapte cereale – bio, zice producătorul). Pui-mic a păpat aproape tot.
Prînz – Am pregătit la aburi un dovlecel, un morcov şi două bucheţele foarte mici de broccoli. Le-am amestecat în blender cu puţină zeamă rămasă de la o supă de piept de pui pe care o aveam păstrată la congelator. Am obţinut o supă-cremă de o culoare incertă. 🙂 Am gustat-o şi mi s-a părut că are gust destul de pregnant de broccoli. Spre surprinderea mea puiului-mic i-a plăcut, a rămas doar o linguriţă din toată porţia generoasă de supă pregătită. 🙂
Broccoli are o valoare nutritivă şi alimentară ridicată şi un conţinut bogat în vitamine şi săruri minerale, aşa că m-am bucurat că pui-mic a păpat cu plăcere.
Gustare de seară – mi-am zis eu că pui-mic nu mai e bebeluş, aşa că ar trebui să îi pregătesc şi mîncare „de mestecat”, nu doar piureuri şi supe-creme. Cu ce să încerc? Cu papanaşi – că nu ai cum să dai greş – credeam eu … Reţeta e simplă:
Papanaşi pentru copii cu vîrsta sub 1 an
200 g de brînză calcică
1 gălbenuş de ou
făină de orez – cît să se îngroaşe amestecul
puţin unt – pentru pus pe deasupra papanaşilor după ce aceştia sînt fierţi

Am pregătit compoziţia de papanaşi din 50g de brînză calcică, cam un sfert de gălbenuş (de ţară 🙂 ) şi făină de orez. Am format nişte papanaşi mici din compoziţie şi i-am pus la fiert în apa clocotită, la foc mic – să nu se destrame papanaşii. I-am fiert pînă s-au ridicat la suprafaţa apei. I-am luat din apă, am pus puţin unt deasupra fiecăruia şi i-am aranjat frumos pe o farfuriuţă.

Pui-mic a păpat puţin şi apoi a fost cît se poate de expresiv arătîndu-mi că nu îi plac. 🙁
Aşa că am purces să îi fac totuşi ceva care să îi astîmpere foamea copilului. Am ales un „smoothie”: sucul de la o portocală medie şi un măr curăţat au aterizat în blender unde au fost amestecate bine.
Rezultatul:

A fost păpat tot-tot de un pui-mic flămînd. 🙂

În rest, lapte bun de la mama.

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *