Săpun natural „Vive la France” (lavandă, argilă, tea tree)

lavanda2-3

Săpun cu lavandă și o mulțime de alte bunătăți – sărbătorim ziua Franței. 🙂

lavanda2-1

Ingrediente: ulei de lavandă (macerat uleios de lavandă în ulei de măsline), unt de cocos, ulei de palmier, ulei din sâmburi de struguri, ulei de migdale dulci presat la rece, ulei de ricin, unt de cacao, ceară de albine, ulei esențial de lavandă, ulei esențial tea tree, argilă albă, pudră din frunze de indigo, infuzie de lavandă. Flori de lavandă și perluțe albe pentru decor.

lavanda2-2

E un săpun mi-nu-nat ! Are un miros plăcut, subtil, face o spumă fină și abundentă, curăță și detoxifică pielea datorită argilei încorporate, are proprietăți antibacteriene, antifungice și reparatoare asupra pielii.

lavanda2-5

Uleiurile și unturile incluse în acest săpun ar fi fost de ajuns pentru a obține un săpun de o calitate excepțională. Nu m-am mulțumit și am adăugat argila albă, uleiul esențial de tea tree, ceară de albine, ulei esențial de lavandă și pudra din frunze de indigo.

lavanda2-4

Uleiul esențial de tea tree – se spune că nu trebuie să lipsească din niciun cămin. Este de mare ajutor în cazul infecțiilor virale, bacteriene sau fungice. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri esențiale, fiind potrivit și pentru copiii mai mici. Este purifiant și antiseptic.
lavanda2-6
Argila albă extrage delicat impuritățile din piele, exfoliază foarte blând, curăță și stimulează circulația la nivelul pielii.
Pulberea de frunze de indigo este un extract puternic obținut dintr-o varietate de plante din regiunile tropicale și subtropicale. Se spune despre aceste plante că au multe proprietăți vindecătoare. Nativii americani au folosit-o pentru vindecarea rănilor, din moment ce ajută la inhibarea dezvoltării microorganismelor. Proprietățile sale naturale antiseptice ajută nu doar la vindecarea rănilor şi a leziunilor mici, dar de asemenea, ajută la vindecarea psoriazisului, erupțiilor cutanate, ulceraţiilor şi eczemelor.
Uleiul esenţial de lavandă vine cu mirosul inconfundabil, dar şi cu proprietăţile de calmare şi relaxare.

Săpunul este unul Natural 100%. DeAlint.

L-am tăiat în bucăţi de aprox. 100g fiecare. Cost: 10 lei.

Vă aştept cu drag solicitările !

Acest articol a fost publicat în Săpun de casă, Săpun de casă pentru copii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *