Ziua 166

Gustare de dimineaţă – pîine cu unt şi iaurt preparat de mine. De altfel pînă acum i-am dat puiului mic doar astfel de iaurt. Se prepară foarte simplu şi sînt sigură că e făcut din lapte fără alte adaosuri ciudate. În fiecare zi, pun într-un pahar o linguriţă de iaurt, completez cu lapte, acopăr paharul şi-l las la cald în bucătărie. A doua zi dimineaţă în pahar e iaurtul numai bun de păpat.
Prînz – ciorbă din pulpă de pui, ceapă, cartof, morcov, cartof dulce, pătrunjel rădăcină. Am primit nişte borş din tărîţe de grîu şi m-am gîndit că nu i-ar strica puiului-mic să pape aşa o bunătate. Am preparat o supă de carne şi legume, după ce au fiert toate am adăugat cam 50 ml de borş şi am mai dat un clocot. Am adăugat şi cîteva frunzuliţe de pătrunjel pentru un plus de vitamine. Am pasat la blender cărniţă, zeamă de la ciorbă, cartof, cartof dulce, morcov şi am adăugat şi o linguriţă de iaurt. Pui-mic a păpat cu mare plăcere. La sfîrşitul mesei a băut cîteva linguriţe de zeamă de la ciorbiţă.
Gustare de seară – banană strivită cu furculiţa şi amestecată cu făină de cereale. Am completat masa cu sucul de la o portocală.

La celelalte mese pui-mic papă lapte.

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *