Ziua 133 – Introducere cartof dulce

Gustare de dimineaţă – iaurt cu banană şi două linguriţe de cereale.
Prînz – am tot văzut în ultimul timp cartofi dulci despre care ştiam că sînt foarte valoroşi din punct de vedere nutritiv şi conţin multe vitamine (vitamina A, C, B6) precum şi proteine ce au capacităţi antioxidante importante. Mi-am înfrînt ezitarea legată de faptul că sînt aduşi de peste mări şi ţări (adică din America) şi i-am luat puiului-mic. În general, sînt bine toleraţi de către bebeluşi.
I-am pregătit astăzi o supă de viţel şi legume: morcov, puţin cartof dulce portocaliu, un cartof normal, o jumătate de ardei gras verde, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de ţelină şi ceapă. Am fiert bine totul şi am pasat la blender carnea împreună cu morcovul, cartoful, ardeiul şi cartoful dulce. Am adăugat unt în supa-cremă obţinută. Pui-mic a păpat cu multă poftă supica. La sfîrşit a băut şi cîteva linguriţe de zeamă de la supă.
Gustare de seară – piure de fructe (pară, banană, portocală: pulpă şi suc) cu trei linguriţe de făină de orez.

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *