Gustare de dimineaţă – iaurt cu două linguriţe de făină de cereale.
Prînz – supă din piept de pui cu multe legume: ceapă, cartof, morcov, dovlecel, ardei gras verde, ţelină şi o jumătate de roşie. După ce au fiert toate, am pasat pentru supa-cremă: cărniţă, cartof, morcov, dovlecel şi puţină pulpă de roşie (fără pieliţă şi sîmburi). Am adăugat puţin unt şi a ieşit delicioasă. Pui-mic a păpat-o toată. 🙂
Roşia se poate introduce în alimentaţia bebeluşului după vîrsta de 7-8 luni. Eu am ezitat să îi dau pînă acum pentru că se găsesc doar roşiile cu gust „de plastic” aduse de peste mări şi ţări. Astăzi am dat peste nişte roşii cu gust bunicel şi am folosit jumătate de roşie la supica puiului-mic, alături de celelate legume.
Gustare de seară – o jumătate de banană şi piure dintr-un măr, brînză calcică şi două linguriţe făină de cereale. Piureul nu a fost păpat tot… Puţin mai tîrziu pui-mic a băut şi sucul unei portocale bune.
La celelalte mese i se serveşte puiului-mic lăptic. 🙂