Ziua 112

Gustare de dimineaţă – iaurt cu două linguriţe de făină de cereale şi bucăţele mici de banană
Prînz – piure din cartofi fierţi şi carne de viţel fiartă. Am adăugat în piure şi puţin unt. Tare bunuţ – a considerat pui-mic – şi a păpat tot.
Gustare de seară – piure din măr copt la cuptor, brînză calcică şi trei linguriţe de făină de cereale. Piureul a ieşit mai dulce la gust decît în varianta cu măr fiert din compot şi i-a plăcut mult puiului-mic.

În rest, lapte.

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ziua 112

  1. Elena spune:

    In cazul iaurtului si al branzicii calcice pot sa fac mai multa ca sa am pe vreo 2 -3 zile sau e obligatoriu sa se faca zilnic?Dvs. cum ati procedat?

    • Flora spune:

      E preferabil sa fie alimente foarte proaspete. Branza si iaurtul le-am cam pregatit zilnic, mai ales in primele luni de diversificare. Puneam in fiecare zi la prins un pahar cu laptic cu o lingurita din iaurtul din ziua respectiva. Nu e asa de greu, e chiar distractiv sa faci portii mici. 🙂

      • Elena spune:

        Ok.am inteles multumesc de lamuriri.

      • elena spune:

        Buna
        tot referitor la branzica calcica am o intrebare:ce fel de lapte si iaurt ati folosit pentru obtinerea branzicii calcice si respectiv pentru smoothie-uri?
        va multumesc

        • Flora spune:

          Pentru folosirea branzei calcice am folosit lapte UHT, la fel si pentru iaurt. Smoothie-urile le-am facut cu iaurt facut in casa.

          • elena spune:

            Aha ok.Tot asa am procedat si eu dar nu stiam ce lapte sa folosesc.As fi preferat laptele de la tara pt. branzica calcica de ex.,dar neavand aceasta posibilitate si neavand incredere sa merg la piata am folosit totusi lapte din comert.
            O seara buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *