Gustare de dimineaţă – iaurt cu două linguriţe de făină de cereale şi bucăţele mici de banană
Prînz – piure din cartofi fierţi şi carne de viţel fiartă. Am adăugat în piure şi puţin unt. Tare bunuţ – a considerat pui-mic – şi a păpat tot.
Gustare de seară – piure din măr copt la cuptor, brînză calcică şi trei linguriţe de făină de cereale. Piureul a ieşit mai dulce la gust decît în varianta cu măr fiert din compot şi i-a plăcut mult puiului-mic.
În rest, lapte.
In cazul iaurtului si al branzicii calcice pot sa fac mai multa ca sa am pe vreo 2 -3 zile sau e obligatoriu sa se faca zilnic?Dvs. cum ati procedat?
E preferabil sa fie alimente foarte proaspete. Branza si iaurtul le-am cam pregatit zilnic, mai ales in primele luni de diversificare. Puneam in fiecare zi la prins un pahar cu laptic cu o lingurita din iaurtul din ziua respectiva. Nu e asa de greu, e chiar distractiv sa faci portii mici. 🙂
Ok.am inteles multumesc de lamuriri.
Buna
tot referitor la branzica calcica am o intrebare:ce fel de lapte si iaurt ati folosit pentru obtinerea branzicii calcice si respectiv pentru smoothie-uri?
va multumesc
Pentru folosirea branzei calcice am folosit lapte UHT, la fel si pentru iaurt. Smoothie-urile le-am facut cu iaurt facut in casa.
Aha ok.Tot asa am procedat si eu dar nu stiam ce lapte sa folosesc.As fi preferat laptele de la tara pt. branzica calcica de ex.,dar neavand aceasta posibilitate si neavand incredere sa merg la piata am folosit totusi lapte din comert.
O seara buna