Ziua 47 – Introducere gălbenuş de ou

Ora 10 – piure din jumătate de pară, un măr şi două linguriţe de făină de cereale.
Prînz – am introdus în alimentaţia puiului-mic gălbenuşul de ou. Albuşul se poate oferi copiilor ce au vîrsta mai mare de un an.
Am pregătit mai întîi supa de legume: un dovlecel, un morcov, o jumătate de cartof, puţină rădăcină de pătrunjel, puţin ardei roşu şi apă cît să acopere legumele.

supa de legume

Am fiert tare un ou proaspăt (12 minute de fierbere). Am tăiat oul în patru, urmînd să folosesc la piureul pe care îl papă pui-mic doar un sfert de gălbenuş.

sfert de ou

Am pregătit piureul din legumele fierte: dovlecel, morcov, cartof şi ardei. În acest piure am adăugat sfertul de gălbenuş şi o linguriţă de ulei.
Am amestecat bine cu ajutorul blenderului. A ieşit un piure gustos pe care l-a apreciat şi pui-mic. 🙂

piure

Gustare de seară – piure din 60 g de brînză calcică şi mere din compot neîndulcit. Am adăugat la acest piure trei linguriţe de făină de cereale.

La restul meselor – lapte buuuun. 🙂

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *