Ziua 15 – Introducerea cărniţei în meniu

Ora 10 – nimic schimbat în meniul de dimineaţă: 175 g piure de mere coapte terminat cu cîteva linguriţe de apă fiartă şi răcită.

Rezervele de fier ale bebeluşilor se cam termină în luna a şasea, aşa că este necesară introducerea unui aliment care să îi furnizeze cantitatea de fier necesară organismului. Carnea este alimentul cu conţinut bogat de fier. Pentru început este indicat să pregătim bebeluşilor carne de pui sau vită.
În consecinţă am introdus şi noi cărniţa (piept de pui) în meniu.
Am pregătit atît legumele (2 morcovi, o jumătate de cartof şi o bucăţică mică-mică de ţelină) cît şi cărniţa la aparatul de preparat mîncare la abur. Se zice că prin această modalitate de a găti vitaminele nu sînt distruse (cum se întîmplă în procesul de fierbere).

aburificator

Pentru piure am folosit 50 ml apă fiartă şi răcită, legumele, o linguriţă de carne şi o jumătate de linguriţă cu ulei de floarea soarelui.

piure

Pui-mic a păpat 175 g şi a sorbit şi cîteva linguriţe cu apă (fiartă şi răcită).

La celelalte mese – lăptic.

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ziua 15 – Introducerea cărniţei în meniu

  1. cristina spune:

    Nu putem adaoga in piure apa scursa in recipientul special al steamerului?

    • Flora spune:

      Buna Cristina,
      Eu nu am adaugat-o. Cred ca mi s-a parut mai sigur sa folosesc apa fiarta si racita.
      Sanatate multa va doresc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *