Ora 10 – piure de mere coapte şi suc de mere.
A fost păpat tot-tot. Adică aproximativ 130 g.
La prînz am făcut supă de legume: doi morcovi, o jumătate de cartof şi puţină ţelină.
Am lăsat la fiert cam 20 minute. După aceea am pus la răcit (eu pun pentru cîteva minute vasul în congelator). Apa în care au fiert legumele a scăzut cam tare aşa că pentru a prepara piureul de morcovi la blender am folosit şi nişte lăptic de-al meu (cam 50ml la toată cantitatea de morcov).
A iesit un piure foarte fin.
Din 125 g cît îmi propusesem să pape au rămas cam 20 g.
La celelalte mese pui-mic papă lăptic.
dar telina nu o amestec cu morcovul la blender?
Eu nu am amestecat ţelina în piure, m-am mulţumit cu ce a lăsat în zeamă la fiert. Ţelina are şi un gust destul de pronunţat aşa că am evitat să o pun în piure, mai ales la începutul diversificării. Schimbările de la o zi la alta trebuie să fie foarte mici în alimentaţia copilului, aceştia preferă monotonia. 🙂