Cornuleţe (de post)

Îmi plac cornuleţele foarte mult. Le asociez cu iarna şi Crăciunul.

Le-am pregătit în varianta de post, dar spun sincer că sînt la fel de fragede şi bune ca şi cele dichisite cu unt/untură, lapte, ouă.
Cornuleţele se pot umple cu nucă, gem, rahat, fructe uscate etc. Eu le-am umplut cu piure din mere coapte amestecat cu gem de gutui şi am obţinut nişte cornuleţe cu un gust foarte plăcut.

Ingrediente
500 g făină
200 ml ulei de floarea-soarelui
100 ml borş sau apă
25 g drojdie proaspătă
2 linguri de miere de albine
o lingură de apă călduţă
coajă rasă se portocală şi/sau lămîie
un praf de sare
umplutură (nucă, gem, rahat, fructe uscate etc.)
100 g zahăr pudră (pentru presărat cornuleţele coapte)

Mod de lucru
Se amestecă drojdia proaspătă cu mierea de albine şi o lingură de apă călduţă pînă cînd se lichefiază şi se omogenizează.
Făina se pune într-un vas, se rade deasupra coaja unei portocale şi/sau lămîi, se toarnă drojdia lichefiată, se pune sarea, uleiul şi borşul. Se amestecă bine aluatul pînă cînd se omogenizează apoi se pune la rece pentru cel puţin 10 minute.
Se porţionează in patru bile. Fiecare bilă se întinde sub forma unui cerc şi se împarte in 16 (mai întîi în două, apoi patru, opt, şaisprezece 🙂 ). Pe fiecare „triunghi” se pune umplutura la baza sa şi se rulează obţinîndu-se cornuleţele. Se coc la foc mediu pînă se rumenesc (30-40 minute, în funcţie de cuptor). Fierbinţi fiind se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă bună !

Acest articol a fost publicat în Culinare, Culinare - pentru copii. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cornuleţe (de post)

  1. Gurmandino spune:

    Foarte interesante cornuletele tale de post :). Te invit sa te inscrii, daca vrei, in concursul pe care-l gazduiesc zilele acestea. Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *