Săpun de casă cu gălbenele și cătină

1-catinagalbenele

Acest săpun l-am făcut cu gândul la copiii cu pielea sensibilă (în mod special pentru un anumit copil drag 🙂 ). Am folosit uleiuri vegetale ce îngrijesc și sunt foarte blânde cu pielea. Așa ca o mângâiere fină și plăcută. A ieșit un săpun bun, blând, cu o culoare intensă, plină, bogată și un miros plăcut, simplu de gălbenele și cătină.

2-catinagalbenele

Ingrediente
Uleiuri vegetale saponificate (macerat din gălbenele în ulei de măsline, ulei de măsline, unt de cocos, ulei de palmier, ulei de orez, ulei de ricin), ulei de cătină, gălbenele și sunătoare, ulei de gălbenele, ceai concentrat de gălbenele, petale de gălbenele.

3-catinagalbenele

Uleiul de cătină are un conținut bogat în substanțe minerale și în vitamine: provitamina A, vitamina E (cel mai apreciat antioxidant natural, realizează o bună protecție împotriva radicalilor liberi), vitamina F (asigură hrănirea pielii și previne deshidratarea ei). Asigură menținerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii și crește rezistența la agenții patogeni. Cătina are și o acțiune cicatrizantă puternică. Uleiul de cătină ajută la îndepărtarea celulelor moarte și stimulează regenerarea țesuturilor.

5-catinagalbenele

Uleiul de gălbenele este ideal pentru îngrijirea pielii sensibile, fragile, cu iritații sau răni superficiale. Are proprietăți calmante, epitelizante și antiinflamatoare.
4-catinagalbenele

Acestea alături de uleiurile de măsline, orez, palmier, cocos și ricin asigură o curățare bună a pielii lăsând-o curată și hidratată.
6-catinagalbenele

Rețeta:
740 g macerat de gălbenele în ulei de măsline + 16 g ulei de măsline
300 g ulei de cocos
225 g ulei de palmier
150 g ulei de orez
75 g ulei de ricin
42 g ulei de cătină, gălbenele și sunătoare
24 g ulei de gălbenele
570 g ceai de gălbenele foarte concentrat + 206 g sodă caustică de puritate 98%

6-catinagalbenele-papadie

8-catinagalbenele-briosa

6-catinagalbenele-briosa

Îmi place foarte mult cum a ieșit acest săpun. Cremos, cu o spumă bogată, miros plăcut.

A fost făcut pe 19 martie și a stat la maturat timp de 4 săptămâni pentru a putea fi folosit. În tot acest timp l-am mângâiat cu privirea.

Este un săpun natural 100% și fără niciun adaos de uleiuri esențiale sau de parfum. Culoarea și mirosul sunt date doar de ingredientele naturale folosite.
Este ideal pentru copii, dar și pentru persoane cu piele sensibilă.

Acest articol a fost publicat în Săpun de casă, Săpun de casă pentru copii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *