Fursecuri cu gem de zmeură

Le-am pregătit cu ceva timp înainte de Crăciun pentru a avea timp să se frăgezească pînă la sosirea Moşului. 🙂
Ingrediente
150 g unt
100 g zahăr
1 ou
esenţă de vanilie
300 g de făină
o linguriţă de praf de copt
gem de zmeură (sau altceva, de preferinţă un gem acrişor)

Mod de lucru
Se freacă untul moale cu zahărul pînă se spumează, se adaugă oul întreg, esenţa de vanilie şi se omogenizează compoziţia.
Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne în amestecul de unt, zahăr, ou. Se amestecă bine pînă la formarea unui aluat.
Aluatul se înveleşte într-o folie şi se lasă la rece cel puţin o oră.
Apoi se întind foi de 3-4 mm grosime şi se taie fursecuri cu ajutorul formelor. La jumătate din ele se decupează găuri pentru a se vedea frumos gemul. 🙂
Se coc aproximativ 10 minute la foc mediu. Se lipesc cu ajutorul gemului cîte două forme similare, una cu gaură, una fără, desigur. 🙂
Se pudrează cu zahăr pudră.
Fursecurile se pot păstra destul de mult timp în cutii de tablă, închise ermetic. Devin din ce în ce mai fragede pe zi ce trece.

Poftă bună !

Acest articol a fost publicat în Culinare, Culinare - pentru copii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *