Tort „camion”

Tortul e pentru pui-mic-mare care a împlinit un an şi jumătate !

Ca mulţi alţi băieţei, pui-mic-mare e pasionat de maşini şi în mod special de camioane ! Aşa că m-am pus pe treabă pentru a ne bucura de această aniversare cu un camion dulce !

Pentru realizarea camionului am pregătit un blat dreptunghiular, cremă de ciocolată, frişcă … şi altele 🙂

Ingrediente blat
150 g ciocolată (am folosit ciocolată cu lapte Milka; pentru un gust intens de ciocolată este recomandat să se folosească o ciocolată cu conţinut ridicat de cacao)
60 ml apă
275 g făină
1 linguriţă de praf de copt
un praf de sare
180 g unt
250 g zahăr
3 ouă
250 ml lapte
esenţă de vanilie

Într-un vas se topeşte ciocolata cu cei 60 ml de apă (eu am pus la microunde pentru un minut, apoi am amestecat pînă la omogenizare). Se lasă ciocolata topită să se răcorească.
Se amestecă făina, praful de copt şi sarea.
Se freacă untul cu zahărul şi esenţa de vanilie, se adaugă ouăle unul cîte unul. Se incorporează apoi ciocolata, laptele şi amestecul de făină. Se amestecă totul bine pentru a se omogeniza.
Se toarnă în forma tapetată cu hîrtie şi se coace pînă trece proba scobitorii (aprox. 35-40 minute la foc mediu). Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se scoate, păstrîndu-se pe un grătar.

Ingrediente cremă de ciocolată
500 ml frişcă lichidă
1 plic de gelatină (granule)
150 g ciocolată (cu lapte Milka)

Se încălzesc 250 ml frişcă lichidă. În aceasta se pune ciocolată ruptă bucăţele. Se lasă puţin să se topească ciocolata, iar apoi se amestecă pînă la omogenizare. Se lasă să se răcorească.
Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet şi se toarnă în amestecul de ciocolată, amestecîndu-se bine-bine. Crema aceasta se pune la rece.
Se bate frişca lichidă rămasă (250 ml) pînă se întăreşte apoi se amestecă în crema de ciocolată. Atenţie! Cele două: crema şi frişca trebuie să aibă cam aceeaşi temperatură, altfel există riscul să se taie crema.
Crema obţinută (delicioasă) se pune la rece pînă se întăreşte suficient pentru a umple tortul.

Din aceste cantităţi rezultă un tort pentru 6-8 persoane, deci nu foarte mare.
Camionul e uşor de realizat căci sînt forme geometrice simple. Blatul l-am însiropat cu suc de zmeură. Cabina camionului am acoperit-o cu un strat subţire de frişcă. Roţile sunt din biscuiţi rotunzi.

Remorca am realizat-o din 4 dreptunghiuri de ciocolată (topită şi modelată în formele respective). Am topit la microunde o ciocolată cu lapte, am lăsat-o să se întărească puţin şi apoi am turnat-o pe o hîrtie de copt sub forma celor 4 dreptunghiuri. Am pus la congelator dreptunghiurile pentru un minut şi gata !

Încărcătura e formată din biluţe de biscuiţi şi cremă de ciocolată, tăvălite prin fulgi de nucă de cocos coloraţi. Am sfărîmat cîţiva biscuiţi, i-am amestecat cu cremă de ciocolată rămasă şi apoi am format biluţe pe care le-am pudrat cu fulgi de nucă de cocos. Aceste biluţe i-au plăcut foarte mult puiului-mic-mare. 🙂

Tortul a fost bunuţ, gustul de ciocolată nu a fost foarte intens, dar asta am dorit pentru ca pui-mic-mare să poată savura şi el camionul-tortuleţ, lucru care s-a şi întîmplat!
Nu e cel mai frumos camion, dar am timp să mă perfecţionez ! 🙂
Oricum pui-mic-mare a fost încîntat şi asta a contat cel mai mult !
Să ne creşti mare pui-mic-mare !

Acest articol a fost publicat în Culinare, Culinare - pentru copii. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Tort „camion”

  1. aly spune:

    sarut mana. cum se fac bilutele din ciocolata pe care le-ati facut ?

  2. Letitia spune:

    Mai ce am ratat! Arata super tortuletul si sunt convinsa ca a fost si tare bun la gust!
    Inca o data ii urez si eu „La multi, multi,… multi ani!” puiutului, iar parintilor sa fie sanatosi si sa-i pregateasca asa surprize dulci si frumoase mult timp de acum incolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *