Pseudo-„quiche” cu peşte şi ardei

Am denumit acest fel de mîncare pseudo-„quiche” pentru că seamănă cu un „quiche” la modul de realizare a umpluturii, dar, ca bază, în loc de aluat am folosit felii de cartofi fierţi. Cred că se observă în poze.

Ingrediente:
4 cartofi medii
125 g carne peşte (cred că ar merge foarte bine peştele afumat, eu am folosit carne de la o doradă coaptă în folie de aluminiu)
2 ardei copţi (unul verde, unul roşu)
3 ouă
180 g smîntînă
2 linguri de făină
1 lingură de fulgi de porumb (opţional)
sare, piper
1 lingură de ulei de măsline

Se fierb cartofii în coajă. Se curăţă şi se taie felii de aproximativ 1 cm grosime. Se aşează feliile de cartofi într-o tavă cu diametrul de 20 cm şi se stropesc cu uleiul de măsline.
Ardeii copţi se curăţă, se taie bucăţele şi se lasă la scurs pentru un timp.
Peste stratul de cartofi ce constituie baza se aşează bucăţile de peşte şi bucăţile de ardei copţi.
Se amestecă ouăle cu smîntîna şi făina. Se adaugă sare, piper, eventual şi alte condimente. Amestecul de ouă se toarnă în tavă. Pe deasupra se presară fulgii de porumb.
Pseudo-„quiche”-ul se coace aproximativ 40 de minute la foc mediu (pînă se întăreşte şi se rumeneşte frumos).
Se lasă să se răcească … sau nu, depinde de foame.

Nouă ne-a plăcut. A păpat şi năzdrăvanul nostru, lucru care m-a încîntat, căci peştele simplu nu i-a fost pe plac. E o bună metodă prin care putem da micuţilor alimente pe care altfel nu le consumă.

Vă poftesc şi la un strugure copt. A venit toamna !

Acest articol a fost publicat în Culinare, Culinare - pentru copii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *