Îngheţată roz (căpşune şi banane)

Pe căldurile astea vă invit la o îngheţată de căpşune şi banane.

E foarte uşor de făcut (durează mai mult pînă îngheaţă …) şi este delicioasă.
Ingrediente
500 g căpşune
100 g zahăr
200 g iaurt
150 g mascarpone
banană (opţional; eu am pus pentru că aveam o banană foarte coaptă pe care dacă nu o foloseam aş fi aruncat-o 🙂 )
2-3 linguriţe de zeamă de lămîie

Se pun căpşunele curăţate şi spălate într-un castronel, se presară zahărul pe deasupra şi se lasă pentru o oră. În felul acesta zahărul se topeşte şi se formează sucul de la căpşune.
Apoi se pun în blender căpşunele, iaurtul, banana, mascarponele şi se mixează. Se adaugă sucul de lămîie (am citit că datorită acestuia nu se formează ace de gheaţă în îngheţată) şi amestecul delicios se pune într-o caserolă la congelator pentru cîteva ore (eu am lăsat-o peste noapte).
Dacă vreţi să fiţi siguri că nu se formează ace de gheaţă în îngheţată, se amestecă în caserolă de vreo două-trei ori după ce se pune viitoarea îngheţată la congelator.

Se serveşte ori de cîte ori treceţi pe lîngă congelator şi vă aduceţi aminte că este acolo. 🙂

O nouă porţie mică savurată la apusul soarelui.

Poftă bună !

Acest articol a fost publicat în Culinare, Culinare - pentru copii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *