Doradă şi cartofi noi în crustă de sare

E un fel de mîncare uşor de făcut şi foarte bun.
Cel mai greu a fost să găsesc sarea grunjoasă şi să apreciez cîtă îmi va trebui. 🙂

Aşadar am folosit:
2 dorade (cam 350 g fiecare)
7 cartofi noi
1.5 kg sare grunjoasă
puţin ulei de măsline
1 pahar cu vin alb
rozmarin
2 feliuţe de lămîie

Am curăţat bine peştele şi l-am pus la marinat în emulsia făcuta cu ulei de măsline şi vin.
L-am lăsat la rece cîteva ore. Cînd l-am scos din marinată l-am şters bine cu prosoape de hîrtie, l-am sărat, piperat în interior şi am pus ceva rozmarin şi 2 feliuţe de lămîie.
Într-o tavă am pus un strat de aproximativ un centimetru de sare grunjoasă. Peste sare am aranjat frumos doradele şi cartofii spălaţi bine.

dorade

Am acoperit totul cu sare şi am dat la cuptor la foc mare cam pentru 30 de minute. Am încercat cartofii dacă sînt copţi cu ajutorul unei ţepuse de lemn (din acelea care se folosesc la frigărui).
Erau făcuţi, aşa că am scos tava din cuptor şi am lăsat să se răcească cît de cît ca să pot lua peştele şi cartofii de sub crusta de sare formată.

Am servit cu sos de usturoi.

dorada final

Delicios !

Acest articol a fost publicat în Culinare. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *