Floare cu drob

Nu se poate Paşte fără drob !

floare cu drob

Anul acesta am găsit măruntaie de miel şi m-am hotărît să fac drob de miel. Numai că după ce le-am fiert am observat că erau destul de puţine (cantitativ). După o deliberare nu foarte îndelungată am decis să le combin cu măruntaie de pui: ficat, inimi şi pipote de pui. Am avut cîte 500 de grame din fiecare fel de măruntaie (după fierberea şi scurgerea măruntaielor).

Ingrediente
măruntaie (de miel şi pui)
5 ouă
un gălbenuş pentru uns
o ceapă medie
un mănunchi destul de mare de ceapă verde şi usturoi verde
o legătură de pătrunjel
o legătură de mărar
sare, piper, 2 linguri de ulei

Procedura de lucru
Se curăţă foarte bine măruntaiele apoi se pun la fiert în apă rece cu sare. După ce dau un clocot se aruncă apa în care au fiert şi se spală din nou măruntaiele. Se pun iarăşi pe foc pînă ce sînt fierte. Ficatul de pui se fierbe separat de pipote şi inimi pentru că au timpi de fierbere diferiţi. După ce sunt fierte, măruntaiele se scurg şi se pun la rece. Apoi se mărunţesc cu robotul, se trec prin maşina de tocat sau se taie bucăţele cu cuţitul. Eu am ales varianta să le tai bucăţele pentru că se obţine un gust mult mai bun, după părerea mea. 🙂
Ceapa se taie în bucăţele mici. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul, se adaugă ceapa tăiată fin şi se căleşte puţin.
Se taie ceapa verde şi usturoiul verde (inclusiv codiţele) şi se pun în tigaie să se înmoaie. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească amestecul de ceapă şi usturoi.
Se amestecă măruntaiele cu ouăle, amestecul de ceapă şi usturoi şi verdeaţa tocată. Se adaugă sare şi piper, după gustul fiecăruia.
Amestecul astfel format se poate coace în forma de chec sau cum vă place.
Eu am ales să îl coc în interiorul unui aluat simplu format din 250g de făină, drojdie verde (10 grame), 125 g apă caldă, sare, 3 linguri de ulei.
După ce am făcut aluatul, l-am lăsat să crească (foarte puţin – că mă grabeam 🙂 ), apoi l-am întins într-o tavă rotundă. Pe margini am întins o bordură de drob. În mijlocul bordurii de drob am tăiat în opt formîndu-se triunghiurile. Am tras triunghiurile peste bordura de drob, formînd floarea. Am uns cu gălbenuşul de ou bătut cu puţină sare şi am copt la foc mijlociu pînă s-a rumenit aluatul şi drobul s-a întărit.

Se serveşte cu salată verde sau cu ce vă place.
Poftă bună !

floare cu drob

Acest articol a fost publicat în Culinare. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *