Ziua 62 – Introducere iaurt

Ora 10 – piure de măr crud cu două linguriţe de făină de orez şi două linguriţe de iaurt preparat în casă.
Iaurtul l-am pregătit cu o zi înainte punînd într-un pahar o linguriţă de iaurt cumpărat şi 100 ml de lapte. Am acoperit paharul cu folie alimentară şi l-am lăsat la cald în bucătărie pînă a doua zi. I-am dat puiului-mic doar două linguriţe de iaurt astăzi. Mîine voi creşte cantitatea de iaurţel.
Prînz – supă de legume (cartof, dovlecel, morcov, ardei gras) fiartă la aburi şi un ficăţel de pui fiert separat. Am făcut piure din legume, zeamă, ficăţel şi o linguriţă de ulei.
Pui-mic a păpat cu plăcere (ba mai mult a păpat şi cu mînuţele 🙂 )
Gustare de seară – piure din compot de mere făcut la aburi şi trei linguriţe de făină de cereale.

Lăptic la celelalte mese.

Acest articol a fost publicat în Diversificare alimentaţie bebeluş. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ziua 62 – Introducere iaurt

  1. Elena spune:

    Buna ziua! Sunt o cititoare fidela a rubricii despre diversificare si de multe ori ma informez si ma inspir din ea. Dar am o intrebare: faina de cereale nu se pune in lichid ce trebuie sa aiba 50-60 grade? Dvs. o puneti in iaurt…merci anticipat de raspuns!

    • Flora spune:

      Buna ziua !
      Din cate imi amintesc, pe cutia de cereale pe care o foloseam nu era trecuta o astfel de cerinta – adica faina sa se puna in lichid cu temperatura de 50-60 grade. Eu am amestecat-o cu piure de fructe, suc de fructe sau iaurt aflate la temperatura camerei. Verificati instructiunile trecute pe cutia de faina de cereale pe care o folositi si preparati conform cu acestea. Sanatate puiutului si diversificare usoara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *