Gunoaie de la tomberon şi de la „oameni miloşi”

Mormanul de gunoi de la Fătu 6 este în continuă dezvoltare. Din păcate la aceasta nu contribuie doar lucrurile „utile” strînse de prin tomberoane ci îşi au contribuţia şi unii „oameni miloşi”. Mai multe lucrări de renovare care se desfăşoară prin zonă au găsit un mod foarte comod de a se debarasa de gunoaiele rezultate. Îşi trimit cîte un „reprezentant” să-i cheme pe boschetari şi aceştia cară cu sîrg toate gunoaiele, pe care apoi le depozitează pe „teritoriul” lor.
Pentru că există dispoziţii legale clare cu privire la gunoiul rezultat din construcţii cred că şi acei „oameni miloşi” ar trebui verificaţi şi amendaţi pentru soluţia ingenioasă aleasă.
Dacă de curînd s-au cărat geamuri în tîmplărie de aluminiu (se văd clar în imaginile de la articole anterioare), săptămîna aceasta a fost o pradă bogată de dulapuri şi uşi scorojite.

dulapuri si usi scorojite

Pînă pe seară strada a fost plină (la propriu) de „prada” bogată. Toate acestea au fost înghesuite pe timpul nopţii printre celelalte stive de gunoaie, devenind şi ele culcuş pentru cîini şi şobolani. Pentru ca să încapă mai bine, zona de trotuar împrejmuită cu nişte bucăţi de gard de lemn a fost lărgită, ocupînd practic tot trotuarul.

trotuar ocupat

Nu am auzit încă pe nimeni să amendeze nici „chiriaşul” şi nici proprietarul pentru acest morman de gunoi şi focar de infecţie.

fatu 6

Îmi aduc aminte o întimplare mai veche. Nişte vecini aveau nişte lucrări de construcţie şi au adus un camion de balast care a fost răsturnat pe trotuar din cauza spaţiului mic de manevră pe stradă. Deşi nu impiedica nici traficul pietonal şi nici traficul auto de pe stradă, balastul nu constituie focar de infecţie 😉 , şi oricum a fost doar pentru cîteva zile, foarte repede au apărut cei de la Poliţia Comunitară (parcă) care au dat avertismente şi au ameninţat cu amenzi. Totuşi pe individul Marcel Vasiliu care foarte des ocupă întreaga stradă cu gunoaie, blocînd traficul auto şi uneori chiar şi cel pietonal, nu l-a întrebat nimeni „de sănătate”. Plus faptul că a ocupat şi împrejmuit trotuarul din faţa „casei” de luni bune şi, la fel, nici o reacţie din partea nimănui.
De cîini ce să mai zicem ? În orice ţară civilizată din Europa ar fi făcut deja puşcărie pentru rele tratamente aplicate animalelor (pe lîngă toate celelalte motive), aici e considerat „iubitor de animale”…

Acest articol a fost publicat în Iaşi, strada Fătu. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Gunoaie de la tomberon şi de la „oameni miloşi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *