Afaceri cu boschetari şi coincidenţe

Proprietarul, Traian Murariu, încă nu a făcut nimic pentru a rezolva problemele pe care le-a generat pe strada Fătu.
Daca n-ar fi implicat în afacere, sigur ar fi găsit timp în 5 luni de zile să facă pe undeva vreo reclamaţie…
La fel a „reacţionat” şi în trecut, la anterioara ocupare a imobilului de acelaşi grup de boschetari. Atunci evacuarea acestora a fost doar rezultatul unui proces cîştigat de Primărie (Primăria este practic singura instituţie care a mai făcut cîte ceva în această problemă dintre multele instituţii obligate de lege să intervină).
Nici în perioada cînd imobilul nu mai era efectiv ocupat de boschetari, proprietarul nu a făcut nimic, nu a existat nici măcar un lanţ pe poartă. Boschetarii aveau acces permanent în curte şi în imobil, folosind camerele (dacă le mai putem spune aşa 🙂 ) ca loc de depozitare, loc de întîlnire şi pentru alte infracţiuni. Iată un exemplu din presă:
Bună Ziua Iaşi: O surdo-mută, jucăria sexuală a golanilor din Gară
(se vede clar din imaginea care însoţeşte articolul că este vorba de imobilul din strada Fătu 4)

Foarte interesante sînt şi unele întîmplări povestite de vecini.
În timpul anterioarei ocupări a imobilului de acelaşi grup de boschetari a existat o perioadă destul de lungă în care s-au tranzacţionat la vedere droguri. Procedura era identică în fiecare noapte, una dintre prostituate intra alături la Club RS, aduna doritorii, care veneau şi cumpărau drogurile chiar în poarta de la Fătu 4. La repetatele sesizări ale vecinilor reacţia poliţiei a fost demnă de filmele cu Stan şi Bran… Într-o zi pe la amiază a venit un poliţist şi a început să întrebe în gura mare pe boschetari dacă e cineva care vinde droguri (nu, nu e banc cu poliţişti, e o întîmplare reală; din nou viaţa bate bancul 🙂 ). Răspunsurile negative ale acestora l-au mulţumit pe deplin, dovadă că vînzarea de droguri la vedere a continuat o bună perioadă de timp fără să mai fie deranjată de nimeni.

Şi încă o întîmplare povestită de vecini.
O altă ocupaţie lucrativă a grupului de boschetari este „exportul” de fete pentru prostituţie. Multe grupuri de fete s-au perindat prin imobilul de la Fătu 4, dar într-o zi s-a petrecut o coincidenţă interesantă…
În casă erau „cazate” 10 fete cu destinaţia declarată Barcelona. În zilele respective se instituiau „măsuri de securitate” sporite, în sensul că poarta era mereu zăvorîtă din interior, nu prea era mişcare prin curte, şi aşa mai departe. Întîmplător, tocmai în acea zi, vine o maşină de poliţie cu doi poliţişti care probabil căutau pe vreunul din boschetari într-o altă problemă. Au dat de poarta încuiată, nimeni n-a răspuns din casă, toţi se făceau ca plouă… Unul dintre poliţişti a vorbit ceva în staţie. Răspunsul a răbufnit cu tărie: „să nu intraţi în casă. acolo sînt şi copii şi o să-i speriaţi”. 🙂 Poliţiştii s-au urcat în maşină şi au plecat. Fetele au plecat spre destinaţia lor în acea noapte şi afacerea a fost salvată. Coincidenţă ?

Apropo de coincidenţe.
Atît în perioada în care boschetarii ocupau imobilul de la Fătu 4 cît şi în perioada cît au ocupat imobilul de la Fătu 12, nu trecea o săptămîna fără să vină o maşină de poliţie cu doi poliţişti (nu ne referim la echipele care veneau cu probleme normale poliţieneşti). Unul rămînea în maşină iar celălalt intra la boschetari (probabil să verifice dacă se învelesc corect noaptea, dacă n-a răcit vreunul). După 5-10 minute ieşea şi plecau. Am observat că de mai multe săptămîni nu i-a mai vizitat nici un poliţist.
De mai multe săptămini apar în presă sau pe net articole pe această temă. 😉 Vom reveni.

Acest articol a fost publicat în Iaşi, strada Fătu. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *