GO-Tort à la Flora

(Tort cu blat de ciocolată şi cremă de portocale)

prezentare

E o problema pentru 1 dan şi o dedicăm cu drag unui pasionat de go care corespunde descrierii 🙂 ! Aşteptăm soluţia !

Ingrediente blat:
6 ouă
180 g zahăr
6 linguri de apă
150 g făina
30 g cacao
coajă rasă de la o portocală
3 linguriţe rase cu praf de copt

ingrediente blat

Se separă gălbenuşurile de albuşuri.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, coaja rasă de portocale şi apa pînă se obţine o cremă. Făina, cacaua şi praful de copt se adaugă în cremă şi se omogenizează bine.
Albuşurile se bat spumă tare şi apoi se răstoarnă peste crema de gălbenuşuri. Se amestecă uşor cele două compoziţii pentru a nu pierde prea mult aerul din albuşuri.
Se răstoarnă într-o tavă tapetată şi se coace timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit.
Pentru că am vrut o forma dreptunghiulară a tortului, evident am copt într-o tavă dreptunghiulară.
După ce s-a copt se lasă la răcit şi se pregăteşte crema.

Ingrediente cremă:
150g ciocolată albă
10 g de gelatină
3-4 portocale
500 g frişcă
esenţă de vanilie

ingrediente crema

Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic folosind ca lichid de dizolvare suc proaspăt stors de la o portocală.
Ciocolata albă se topeşte pe bain-marie sau la microunde şi se lasă să se răcorească.
Frişca se bate bine şi se amestecă cu ciocolata, coaja rasă de la o portocală, esenţă de vanilie.
Se ia o cantitate mică (cîteva linguri) din compoziţie şi se amestecă cu gelatina dizolvată, turnînd gelatina puţin cîte puţin.
Apoi, această compoziţie se adaugă încet în compoziţia de frişcă. Se dă la rece în frigider pentru 30 de minute.

Blatul de tort se taie in două.
Se pune prima foaie, se însiropează cu suc de portocale. Peste blatul însiropat se pun bucăţele de portocală, apoi se pune un strat de cremă şi se acoperă cu cea de a doua jumătate de blat. Se însiropează şi acesta.
Se dă la rece pentru cîteva ore şi apoi se ornează după preferinţă.

Cu gîndul la jucatorul nostru drag de go, l-am ornat sub forma unei porţiuni dintr-o tablă de go, ce-i drept cu cîteva peripeţii.
Am folosit pastă de zahăr pudră şi ciocolată topită pentru a forma tabla şi piesele de go.

rezultat

Speram să îi placă!

Uite şi o feliuţă, virtuală ce-i drept !

feliuta

Acest articol a fost publicat în Culinare. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la GO-Tort à la Flora

  1. Gabi spune:

    Evident, si asta a fost delicios 🙂

    Chiar asa, daca organizati concurs pentru postul de degustator, sa-mi spuneti unde sa depun CV-ul.

Lasă un răspuns la Gabi Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *