Tort cu zmeură şi afine

Un tort din toată inima făcut cu gîndul la doi oameni dragi ce sărbatoresc astăzi un eveniment important !

ansamblu

Ingrediente blaturi:
4 ouă
200 g zahăr
80 g faină albă
80 g amidon
1 linguriţă rasă de praf de copt

ingrediente blaturi

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile în spumă tare apoi se adaugă zahărul, cîte puţin, bătînd energic.
Se încorporează încet şi gălbenuşurile. Se amestecă făina, amidonul şi praful de copt şi se adaugă în compoziţia de albuşuri.
Cu asta blaturile sînt aproape gata.
Se pune compoziţia în 2 forme cu diametrul de 20 cm şi se coace 20 minute la foc mediu în cuptorul preîncălzit.

Ingrediente cremă
un plic de 10 g cu gelatină
500 g mascarpone
500 g iaurt
80 g zahăr
esenţă de vanilie
dulceaţă de zmeură
400 g afine
300 g zmeură (eu am folosit zmeură din compot)
un plic cu gelatină roşie pentru tort
ceva ciocolată şi fistic pentru decor

ingrediente crema

Se dizolvă gelatina conform instrucţiunilor de pe plic (eu am dizolvat-o cu ajutorul sucului de la compotul de zmeură).
Se amestecă brînza mascarpone cu iaurtul, esenţa de vanilie şi zahărul.
Se ia puţin din această cremă şi se pune într-un alt castronel. Gelatina dizolvată se toarnă puţin cîte puţin peste crema din castronel şi se amestecă bine-bine. Cînd s-a încorporat toată gelatina se toarnă amestecul respectiv peste restul de cremă şi se amestecă energic pentru a se omogeniza.

Asamblarea tortului
În două forme se pun blaturile, se însiropează cu puţin suc de la compotul de zmeură. Blaturile se ung cu dulceaţă de zmeură.
Crema se împarte în două şi se toarnă în fiecare din cele două forme peste blaturi. În cremă se pun din loc in loc afine. Se dă la rece pentru a se întări crema.
Cînd s-a întărit, se decupează din cele două torturi cele două forme de inimi şi se alipesc.
Se poate orna după fantezie sau evenimentul marcat.
Eu am ornat o inimă cu zmeură şi cealaltă cu afine. Deasupra fructelor am turnat gelatina roşie (preparată conform cu ce scria pe plic).
Pe marginile tortului am pus puţină ciocolată topită (cum ar fi putut lipsi ciocolata de la un tort legat de dragoste ??) precum şi afine şi fistic tocat.

detaliu

E delicios !
Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în Culinare. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Tort cu zmeură şi afine

  1. Letitia spune:

    Tortul arata super! Felicitari! Cred ca e si foarte gustos. Intr-un viitor nu foarte indepartat (sper!) il voi incerca si eu.

  2. Stefan spune:

    Si doar gustul intrece aspectul 🙂 Prietenii stiu de ce 😛
    Deci cand e urmatoarea aniversare? Eu sunt abonat 😉

  3. Gabi spune:

    Wow! Arata extraordinar! 🙂 Pupici si o imbratisare pentru cea mai talentata gospodina!

Lasă un răspuns la Stefan Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *