Săpun pentru corp și păr. 2-în-1. Urzică, ulei de miez de nucă, ulei de avocado, ricin.
Acesta s-a vrut un săpun mai masculin, de o culoare indecisă și care să nu aibă aspect de prăjitură. 🙂
Conține uleiuri saponificate (ulei de nucă de cocos, ulei de palmier, macerat uleios de urzică în ulei de măsline, ulei de ricin, ulei de nucă, ulei de avocado), ulei esențial de geranium, ulei esențial de lavandă, infuzie foarte concentrată de urzică.
Pentru acest săpun am ales uleiuri și unturi vegetale care aduc beneficii atât pentru piele cât și pentru scalp și păr.
Uleiul de cocos reprezintă un excelent hidratant pentru pielea uscată și e un aliat de nădejde în tratarea problemelor pielii cum sunt psoriazisul, dermatita sau eczemele. Prin vitaminele pe care le are (în special vitamina E) uleiul de cocos favorizează creșterea părului și ține la distanță mătreața și pielea solzoasă. Ajută la atenuarea căderii părului și la repararea părului deteriorat. Hidrateaza pielea capului și reface foliculii de păr.
Uleiul de cocos are proprietăți antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antibacteriene.
Maceratul uleios de urzică în ulei de măsline combină proprietățile benefice ale urzicii cu cele ale uleiului de măsline. Urzica este o plantă bogată în vitamine și minerale. Urzica conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B2 dar și fier, magneziu, calciu, siliciu, clorofilă. Fortifică părul, îl revitalizează, previne căderea părului și combate mătreața. Uleiul de măsline este un excelent hidratant pentru piele. Virtuțile uleiului de măsline se răsfrâng și asupra părului. Uleiul acționează ca un adevărat balsam asupra firelor despicate, uscate, uzate.
Uleiul de ricin are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale. Este o sursă cunoscută de acizi graşi nesaturaţi, din care face parte şi acidul ricinoleic, cu rol în protejarea şi îngrijirea pielii şi a părului. Ajută la îngroșarea firului de păr care începe să se subțieze, previne deteriorarea firului de păr, conferă strălucire părului și hidratează părul și scalpul. Uleiul de ricin are proprietăți fortifiante, hidratante, emoliente, antiinflamatoare, purifiante, cicatrizante. Este un aliat împotriva pielii afectate de riduri sau în cazul celei uscate, acționează în profunzime iar pielea își recapătă suplețea și catifelarea.
Uleiul de nucă conține vitamina B1, B2, B3, vitamina E și niacină. Toate aceste vitamine contribuie la frumusețea și sănătatea pielii și a părului. Uleiul din miez de nucă se folosește cu rezultate excelente în îngrijirea și stoparea căderii părului. Previne eczemele și are efect anti-îmbătrânire.
Uleiul de avocado conţine vitaminele A, B, D, E, K, fier, zinc, magneziu, lecitină şi clorofilă. În componenţa uleiului de avocado se regăsesc cantităţi mari de acizi graşi nesaturaţi care apără pielea de apariţia iritaţiilor şi a alergiilor. Uleiul de avocado este foarte folosit în industria cosmetică întrucât are rol antibacterian, cicatrizant, hidratant și efect antirid. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot fi folosite pentru hrănirea, dar mai ales pentru stimularea creșterii părului. Este în mod deosebit recomandat persoanelor cu diverse probleme ale părului și scalpului: mătreață, căderea părului, păr decolorat, tratat și vopsit chimic precum și fir de păr subțire, tern, lipsit de strălucire.
Uleiul esențial de geranium este potrivit pentru toate tipurile de păr, deoarece reglează secreția de sebum, oprind și căderea părului. Efectul său este antiseptic, stimulant și regenerant celular. Deoarece este un ulei esențial cu rol echilibrant, poate fi folosit și pentru tenul normal, uscat, matur, deshidratat, acneic, mixt, cuperozic. Și are un miros foarte plăcut.
Uleiul esențial de levănțică vine să completeze cu efectul său calmant.
Este un săpun unisex, potrivit pentru toate persoanele care doresc o îngrijire sănătoasă a pielii și părului.
După spălarea cu șampon solid de casă este recomandată clătirea finală a părului cu apă în care s-au pus 2-3 linguri de oțet de mere sau zeamă de lămâie. Aceasta pentru a evita depunerea calcarului pe firele de păr și senzația de păr îmbâcsit.
Săpunurile sunt tăiate manual, cântăresc aproximativ 100g fiecare și costă 10 lei.
Le voi ambala în hârtie de mătase (interior) iar la exterior în hârtie cu aspect de ziar vechi.:)
Aștept cu drag părerea voastră cu privire la acest săpun. Folosiți în mod curent săpun de casă și șampon solid de casă?