Săpun de casă „Ciocolată, banană, iaurt”

cioco-14

Duminica ce tocmai a trecut a fost o vreme minunată, aşa că mi-am scos la soare, pentru şedinţa foto, săpunelul „Ciocolată, banană şi iaurt” ce a devenit acum numai bun de folosit.

Băieţii mei erau foarte ocupaţi cu o civilizaţie virtuală, aşa că am avut timp să mă bucur în tihnă de căldura şi culorile din grădină.

Săpunelul acesta e foarte special pentru mine. L-am făcut în loc de tort …, aşa că am inclus în lista de ingrediente numai bunătăţi.
În afară de uleiurile vegetale, am adăugat banană, cacao neagră + unt de cacao şi puţintel iaurt. Ştiu-ştiu, acestea sunt folosite de obicei pentru a ne delecta papilele gustative, dar credeţi-mă sunt tare bune şi pentru îngrijirea pielii.

cioco-1

Conţine uleiuri saponificate (ulei de măsline, unt de cocos, ulei de palmier, ulei de orez, ulei de ricin); unt de cacao, unt de shea, cacao pudră, banană, iaurt.

Toate ingredientele sunt naturale 100%. 🙂

cioco-10

Banana nu este numai un fruct gustos şi sănătos dar are şi un efect de prevenire a pierderii elasticităţii pielii.
Untul de cacao oferă o hidratare intensă datorită acizilor graşi pe care îi conţine. Pielea capătă o textură catifelată şi o strălucire naturală, eliminând roşeaţa şi iritaţiile. Untul de shea adaugă proprietăţile lui magice de hidratare şi protecţie a pielii.

cioco-3

Cu aceste ingrediente minunate am obţinut un săpun cu calităţi excelente de îngrijire a pielii şi cu un aspect foarte interesant.

cioco-5

Fiecare săpun e unic. Culorile sunt calde, naturale.

cioco-12-melc

Nu doar eu mă bucuram de vremea frumoasă. Am primit şi vizita unui melc. Sau el m-a primit pe mine în vizită?

Nu am putut să nu observ ce bine se asortau la colorit săpunul şi melcul. 🙂 Minunat, nu-i aşa?

cioco-8

cioco-15

Săpunul a fost făcut pe 27 martie 2015, prin metoda „la rece”. Metoda aceasta de preparare a săpunului de casă e excelentă pentru că produsul final păstrează din proprietăţile minunate ale componentelor. Săpunul a stat şi s-a maturat, ca să poată fi folosit.

Aştept, cu drag, orice solicitare.

Acest articol a fost publicat în Săpun de casă, Săpun de casă pentru copii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *