Ingrediente
60 g unt
225 g ciocolată de calitate cu un conţinut mare de cacao
100 g zahăr
2 ouă
esenţă de vanilie
225 g făină
puţină sare
o linguriţă praf de copt
zahăr tos şi zahăr pudră pentru îmbrăcat biscuiţii
Mod de lucru
Se topesc ciocolata şi untul. Eu le-am topit la microunde. Merge repede şi bine.:)
Se bat ouăle cu zahărul pînă se spumează, se adaugă esenţa de vanilie.
În amestecul de ouă şi zahăr se toarnă ciocolata topită şi se omogenizează.
Făina cernută se amestecă cu sarea şi praful de copt şi se adaugă în amestecul cu ciocolată.
Amestecul se omogenizează şi se pune la frigider pentru cel puţin 3 ore. (Eu l-am lăsat la rece toată noaptea.)
Din acest amestec se formează biluţe care se dau mai întîi prin zahăr tos şi apoi prin zahăr pudră.
Se coc în tava tapetată cu hîrtie de copt pentru 8-9 minute la o foc mediu spre mare.
Sursa reţetei aici
Poftă bună !